Introductieblog

Waarom  een blog?

Met deze blog wil ik mensen op de hoogte houden van mijn activiteiten, van mijn leven.

Aangezien mijn leven niet als standaard kan worden beschouwd zullen mijn belevenissen dat ook niet altijd in de ogen van anderen zijn.

Ik wil hier ook iedereen de gelegenheid  bieden  van alles aan mij te vragen. Onlangs zijn via mijn Facebookpagina al enkele vragen gesteld. Deze zullen binnenkort apart worden behandeld.

Wie is Angela van Bebber

Ik ben geboren, getogen en woonachtig in Tilburg.

Een zelfverzekerde vrouw die krachtig in het leven staat.

Dat was echter niet altijd zo.

Geboren in 1952 als man is het leven voor mij tot mei 2003 bijzonder zwaar geweest.

Al die jaren heb ik mijn gevoel niet kwijt gekund. Heb ik verkeerd in een wereld waarin ik me nooit thuis heb gevoeld. Dat is me niet in de koude kleren gaan zitten.

Ik heb me aan die moeilijke tijd kunnen ontworstelen en inmiddels leef ik sinds mei 2003 als vrouw.

In dat jaar ben ik ook naar het VU gegaan en heb daar in 2006 de geslachtsveranderende operatie ondergaan.

Mijn ervaringen heb ik opgetekend in mijn boek ‘Eindelijk, ik Lééf’ wat eind 2009 is verschenen.

Activiteiten

Ik heb leren herkennen dat ik alles in mijn leven heb moeten ervaren om nu in staat te zijn over een zeer breed onderwerp te kunnen praten:

Verdraagzaamheid. ALLES MAG ER ZIJN.

“Alles mag er zijn” wil door middel van lezingen en voorlichting de verdraagzaamheid ten opzichte van elkaar bevorderen.

Juist door mijn intense eigen ervaringen ben ik in staat op een heel authentieke en inspirerende wijze over het onderwerp met de toehoorders van gedachten te wisselen. Door hen er actief bij te betrekken kunnen er verrassende wendingen plaatsvinden.

Ik ben ook weer gaan schrijven. Een nieuw manuscript ligt al ter inzage en binnenkort ga ik daar met iemand over van gedachten wisselen. De  inhoud is nog voor verbetering vatbaar en ik ben benieuwd naar de visie van een ander.

Verwachting

Dat door mijn openheid iedereen meer gaat nadenken en stil staat bij het feit dat we allemaal anders zijn en daar ook allemaal het recht toe hebben.

Jouw reactie

Je bent van harte welkom te reageren op mijn blogs, heel graag zelfs. Wil je me liever privé spreken, dat kan ook, mail dan naar info@allesmagerzijn.nl of bel 013 590 02 30

Liefdevolle groet,

Angela van Bebber

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Introductieblog

 1. Miriam Geerts-Koreman zegt:

  Hoi Angela,

  Wat goed van je dat je nu zo positief in het leven staat en met anderen wilt delen wat er met jou gebeurd is. Verdraagzaamheid is er in grote delen van de wereld nog veel te weinig.
  Helaas zijn veel mensen geneigd dingen af te keuren die ze niet begrijpen. Ze hebben hun eigen visie over hoe dingen horen te gaan en kunnen daar maar moeilijk van afwijken. Vaak is oordelen gemakkelijker dan je in de belevingswereld van een ander te verdiepen. Er is ook vaak weinig geduld voor de ander. De meeste mensen zijn vooral met zichzelf bezig en velen hebben het altijd druk, druk, druk.

  Ingrijpende gebeurtenissen zorgen ervoor dat je anders naar het leven gaat kijken. Prioriteiten veranderen, situaties veranderen, mensen om je heen veranderen en je verandert zelf ook.

  Ook voor de mensen die hier nog niet aan toe zijn, is het goed om ze eens tot nadenken te zetten. Ze te laten inzien hoe groot het belang is, en hoe positief de gevolgen zijn als mensen zonder kritiek zichzelf kunnen zijn. Zo geaccepteerd en gerespecteerd worden. Perfecte mensen bestaan niet. Iedereen heeft zijn goede en minder goede kanten. Zijn sterke en minder sterke punten. Als mensen in de spiegel kijken en zichzelf analyseren, zich echt af zouden vragen wie ze in werkelijkheid zijn, komen ze ook hun eigen minpunten tegen. Dat zou vooroordelen misschien verminderen. Misschien zou de wereld er dan mooier uit gaan zien, en zou men meer van de ander kunnen verdragen, waarderen en ook leren. Ik hoop met je mee op zo’n wereld.

  Ik bewonder je en wens je alle succes met de dingen die je doet.

  Liefs Miriam Geerts

  • angelavanbebber zegt:

   Hoi Miriam,

   Prachtig, deze reactie, recht uit jouw hart.
   Je verwoordt hem erg mooi.
   Jij hebt door jouw eigen ervaringen een nieuwe visie ontwikkelt.
   Dat betekent groei.

   Daarin past ook het accepteren van personen die (nog) niet in staat zijn om te gaan met de meningen en opvattingen van anderen.
   Ook zij zijn precies goed zoals ze zijn met hun eigen visie, meningen, ervaringen en gevoelens.
   Dat hoeven we alleen maar van elkaar te respecteren.

   Dank voor je bijdrage.

   Angela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s