Blog: Verbinden

Dagelijks zijn mensen er mee bezig. Verbinding leggen met elkaar, anderen, bekenden, onbekenden.

Vaak gaat het als het ware vanzelf. Maar even zoveel keren moet je er moeite voor doen.

De een gaat het leggen van contact makkelijk af. Een ander moet er niet aan denken om iemand aan te spreken en al zeker niet als je die persoon niet kent.

Netwerken

Zelf ben ik vanaf november 2011 actief gaan netwerken. Ik was inmiddels zeven maanden werkeloos en volgde een coachingstraject. Voor die tijd was ik gewoon in dienst bij Achmea. Logisch dat het netwerken er voor mij nog niet bij hoorde.

Kijk ik terug naar de periode van de 90’er jaren moet ik concluderen dat het leggen van contacten met mij onbekende personen mij toen al goed afging.

Zou je niet verwachten met mijn achtergrond als een vaak stille, teruggetrokken man. Toch was dat zo. En niet zo vreemd eigenlijk. Het omgaan met mensen zit namelijk in me. En dan komt die kwaliteit er toch uit.

Ik was betrokken geraakt bij Amway, een multi level marketing systeem waarbij het juist belangrijk was nieuwe mensen erin te betrekken en ervoor te interesseren. De producten neem ik nu nog steeds af.

Actie

Tegenwoordig ontkom je er niet meer aan. We kennen de veelgehoorde kreet ‘Het gaat er niet meer om wat je kent, maar wie je kent’.

Ik ben dus aan het netwerken en bezoek met grote regelmaat Open Coffee’s, Vrouwen ontmoeten Vrouwen in Tilburg en nog diverse andere organisaties. Als ik in een gesprek merk dat iemand een eigen bedrijf heeft dan wel gaat opzetten kaart ik steevast het netwerken aan. Het blijkt dan dat velen daar nog niet bij stil staan en dus ook die mogelijkheden niet kennen.  Vanaf dan is het verder aan henzelf.

Betrekken

En als ik bij een netwerkbijeenkomst iemand alleen zie staan, nodig ik die persoon uit om erbij te komen. Soms zijn er mensen die schroom hebben om contact te leggen. Als ik dan met hen in gesprek ben geef ik aan dat we allemaal met hetzelfde doel hier zijn en dat is om mensen te leren kennen. Dat je je alleen maar hoeft voor te stellen, die ander dat vervolgens ook doet en je zo met elkaar in gesprek gaat.

Ik hoop dat meer mensen het vertrouwen in zichzelf krijgen dat ze er toe doen, er mogen zijn, gehoord mogen worden. Dat ze daarom de stap durven zetten met anderen in contact te treden.

Als jij je opent, gaan er veel deuren voor je open.

Voor een persoonlijk gesprek hierover, neem gerust contact met me op.

Hartelijke groet

Angela van Bebber

www.allesmagerzijn.nl

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s