Blog Inspiratie

Inmiddels begonnen aan het boek over mijn leven heb ik in 2007 het plan opgevat om jaarlijks in de kersttijd een gedicht te schrijven.

In plaats van de standaard kerstkaarten, vroeger stond er alleen op ‘Prettige feestdagen Louis’, vond ik het tijd worden om die kaarten meer inhoud te gaan geven. Het moest anders worden, betekenisvoller.

Hoe te beginnen?

Al snel bleek dat het schrijven van de tekst niet het probleem was waar ik het meest tegenaan liep. Die tekst kwam als vanzelf. Ik hoefde alleen maar een titel te verzinnen om van daaruit bijna automatisch te gaan schrijven. Dat het me zo gemakkelijk zou afgaan had ik niet verwacht. Het enige probleem vormde de achtergrond.

Vrij zijn

Deze titel was vrij logisch. Ik had mezelf inmiddels bevrijd.

Bedoeld om te schrijven over mijn worsteling om eindelijk vrij te zijn. Me vrij te voelen. Hoe belangrijk het is dat je vrij bent om datgene te doen wat bij je past.

Maar ja, wat droeg nou vrijheid uit?

Ik dook in de vakantiefoto’s en daar diepte ik de foto van het Balatonmeer  in Hongarije op. Daar was ik ook net dat jaar geweest. De foto toont een roeibootje op het meer met vogels er om heen en erop. Dat vond ik vrijheid en zo vormde deze foto de achtergrond.

Vertrouwen

Een beetje warm gedraaid besloot ik het jaar erop dat de volgende tekst zou gaan over Vertrouwen.

Hoewel niet altijd gemakkelijk, heb ik diep in mijn hart altijd vertrouwen gehad dat het goed was wat er met me gebeurde. Ik moest leren vertrouwen te krijgen in mezelf, in het universum, in mijn lichaam. De achtergrond had ik snel voor ogen: mijn uitgestoken hand.

Blij

Om aan te geven dat ik blij was met alles wat er gebeurde. Mijn ontwikkelingen, ervaringen. Wat ik voor anderen mocht betekenen.

De tekst kwam op een gewone kerstkaart te staan. Ik had even geen inspiratie om uit te zoeken wat er bij die tekst zou passen. Het was een hoop werk, want elke kaart werd handgeschreven. Maar het voelde goed op deze manier.

Dromen.

Tsja, wie droomt er niet ergens van of over. Durf te dromen, durf ze waar te maken. Heel belangrijk vond ik om te kunnen aangeven dat je lef toont door voor jezelf te gaan.

In een aflevering van het magazine Happinez vond ik een afbeelding van een hart, heel kleurrijk. Dat zou de achtergrond vormen van deze tekst. Ik was er blij mee.

Verdraagzaamheid

Ook ik ontwikkel mezelf steeds meer. Kom steeds dichter bij mezelf. Aan het eind van 2011wordt me steeds meer duidelijk in welke richting ik moet gaan. Spreken over Verdraagzaamheid. Jezelf leren verdragen, respect tonen voor anderen.

Ik bedenk me dat de tekst moet worden afgedrukt in de huisstijl van de visitekaartjes.

Leef

En dan dit jaar Leef. Ik ben namelijk steeds meer gaan leven. Leven in de zin van genieten, ervaren, leuke dingen doen. Voor mensen leren voelen. Langzaamaan de stress los kunnen laten, een lang en pittig proces overigens.

Je mag fouten maken. Daar groei je van. Je ontwikkelt zelfvertrouwen.

Reacties

Ik ben blij dat ik deze kaarten heb mogen maken. Dat ik mensen heb mogen inspireren. Regelmatig heb ik mooie reacties ontvangen. Zoals: je schudt me weer wakker. Deze tekst is voor iedereen.

Vorig jaar vertelde iemand mij dat ze de kaart bij een vriendin had meegenomen. Zo graag wilde ze hem hebben, ze ontleende er kracht aan. Een ander mailde mij dat de kaart naast haar op de keukentafel lag; ze had er al een paar keer naar gekeken.

Deze reacties doen me goed. Vertellen mij waarom ik het allemaal doe.

De teksten komen vanuit mijn gevoel. Ik hoef er bijna niet over na te denken. En dan is het dus goed.

Ik heb inmiddels alle kaarten in de huisstijl laten plaatsen.

Ze staan op mijn website, mijn fanpage, twitter. Ze mogen worden gedeeld.

Ik hoop ze nog lang te mogen schrijven en mensen te mogen inspireren.

Zou u ze graag als kaart willen ontvangen, laat het me weten.

Angela van Bebber

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s